tab

Friday, January 2, 2009

Selamatkan Bumi Palestin


DEMONSTRASI AMAN PALESTIN BANTAH ISRAEL DI MASJID NEGERI

IPOH, 2 Jan,:- Satu Demonstrasi aman membantah tindakan zionis Yahudi menyerang dan membunuh umat Islam yang tidak berdosa di Gaza Palestin telah diadakan di perkarangan Masjid Negeri Ipoh hari ini.

Demonstrasi itu dihadiri sekitar 500 jemaah yang menunggu selepas habisnya solat Jumaat di masjid yang sama.

Antara yang memberikan ucapan dalam majlis itu ialah Ketua Dewan pemuda PAS Perak, Ust. Norazli Musa, Wakil NGO Jamaie, Sdr. Khalilul Rahman, dan wakil dari Dewan Muslimat PAS, Ust. Norbaayah.

Laungan supaya dihancurkan kan Yahudi bergem a berselang seli dengan ucapan yang diberikan.
Sebagai tanda simpati satu kutipan derma telah diadakan bagi disalurkan kepada rakyat Palestin yang memerlukan.

Sebelum itu Imam Jumaat yang membaca khutbah Jumaat khusus mengenai rakyat Palestin yang tertindas itu menyeru semua jemaah supaya mengambil langkah yang sewajarnya bagi menunjukkan bantahan kepada serangan itu. katanya antara langkah yang dapat diambil ialah dengan mengadakan sembahyang sunat hajat, memboikot barangan dan unsur-unsur yang berhubung dengan Yahudi dan Amerika serta mengadakan demonstrasi aman.


Sesudah sembahyang Jumaat hampir semua jemaah yang memenuhi masjid mengadakan solat hajat bagi memohon dari Allah supaya diselamatkan rakyat Palestin yang tidak berdosa.

Wakil Nisa' Perak juga tidak melepaskan peluang yang ada untuk sama-sama turun ke demonstrasi tersebut...ayuhlah sama-sama kita mendapatkan kembali hak kita sebagai umat Islam...Hidup Islam, Hancur Kufar!!!

* Kita tidak mampu pergi ke Palestin utk berjihad utk membantu saudara kita di Palestin, Antara langkah yang boleh kita lakukan ialah dengan mengadakan sembahyang sunat hajat, memperbanyakkan membaca doa "Qunut Nazilah" dan memboikot barangan dan unsur-unsur yang berhubung dengan Yahudi dan Amerika. Hidup Palestin, Hancur Kuffar!. Setiap barangan Yahudi dan Amerika yg kita gunakan umpama kita menyumbang setiap peluru dan bom yg menghancurkan bumi Palestin.. Jom Boikot !!!

Saya baru terima SMS dari kawan nie..

Dah boikot produk2 Israel & Amerika? Nak boikot semua ke? Kalau boleh semua la tapi kalau tak boleh, ada pakar dah jalankan kajian dan buat kesimpulan di bawah mengikut priority saham syarikat mana yg jelas byk menyumbang dan bersimpati dengan Israel, kesimpulannya spt di bawah: Priority 1: Mesti boikot, jangan sentuh: Syarikat yang jelas sokong/menyumbang kepada Israel: Mcdonalds, Starbucks, Coca cola Priority 2: Kalau boleh boikot juga, syarikat yang melabur di Israel: Nestle, Nokia, Priority 3: Buy American Last: Semua syarikat Amerika yang lain. Tak boleh jugak? Ermm.. Tolong sebarkan pon ok la juga... :)
No comments:

Post a Comment